Search through the Arch-I-nfo database:

Grand Canyon Skywalk

Boven op de Skywalk van de Grand Canyon krijgt men de illusie dat men zweeft boven de grond.

De meeste toeristen bezoeken de Grand Canyon in de staat Arizona vanuit Las Vegas, die echter in de staat Nevada ligt. De nieuwste attractie van deze 446 km lange, 16 km brede en 1500 meter diepe kloof is de Skywalk, een glazen loopbrug van waarop 120 mensen tegelijk de Coloradorivier 1,2 km diep onder zich kunnen zien stromen. 

De constructie is bestand tegen aardbevingen en zware stormen.

De Grand Canyon was eerder al te bezoeken per luchtballon, helikopter of kleine vliegtuigjes. In het westelijk deel leven nog altijd 500 leden van de Hualapai- en Havasupaistammen in hun eigen reservaat. Maar Arizonais is meer dan de Grand Canyon. Er zijn 28 staat-en vier nationale parken, waaronder Saguaro, dat bekend staat om zijn enorme cactussen die symbool staan voor het zuidwesten van Amerika. In de filmstudio's van Tucson werden honderden speelfilms, series en reclamespots opgenomen. Huizen, saloons, winkels en banken werden nagebouwd in onvervalste cowboystijl. Maar genoeg afgeweken van het onderwerp.

De Skywalk bestaat uit een stalen constructie waar op glazen platen werden bevestigd van Saint-Gobain, een Belgische firma die internationaal bekend staat voor het vervaardigen van glas. De omheining bestaat eveneens uit glazen platen die stevig genoeg zijn om alle winddruk op te vangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten