Search through the Arch-I-nfo database:

Akoestische isolatie

Akoestische isolatieplaten worden toegepast in de vloer of aan het plafond waar contact-geluid en lucht-geluid niet van de ene naar de andere kamer hoorbaar mag zijn.

Fermacell Estrich vloerelementen van Fels b.v.
De Estrisch vloerelementen zijn de oplossing voor oude, uitgelopen of koude vloeren. Bovendien zorgen zij voor een betere lucht en contactgeluidisolatie. De vloerelementen worden snel en eenvoudig aangebracht. De bouwtijd is gering. Doordat deze vloerelementen zeer licht zijn, ontstaan er meestal geen statische problemen. De vloer zelf hoeft niet te drogen.

Warmte-isolerend
Fermacell Estrich vloerelementen bestaan uit 2 ten opzichte van elkaar verspringend aangebrachte 10 mm dikke gipsvezelplaten. Deze bestaan uit gips en papiervezels, die worden gewonnen uit een recyclingprocédé. De 2 platen zijn verspringend op elkaar gelijmd, zodanig dat er een lip van 50 mm onstaat. Daaronder bevindt zich een laag PS hardschuim met een dikte van 20 of 30 mm.

Deze dient voor de warmte-isolatie, waardoor voor een aanzienlijke verhoging van het wooncomfort wordt gezorgd.

Lucht- en contactgeluid isolerend
Indien de geluidsisolatie van vloeren met een gering gewicht (houten balkconstructies, dunne betonvloeren) verbeterd dient te worden, kan het assortiment volgende oplossing bieden:

Bij het Fermacell TSY-systeem worden op een TSY-laag Fermacell Estrich vloerelementen aangebracht. Deze vloerelementen zijn 30 mm dik en bestaan uit 2x10 mm en ± 10 mm minerale wol. TSY platen zijn speciaal cellenbeton blokken, dikte 30 mm, afmeting 250 x 500 mm, die worden gelegd op een vlakke vloer. Zo wordt een effectieve contactgeluidisolatie gerealiseerd. Bij brandbelasting van bovenaf komt deze constructie overeen met brandwerende klasse F90.

De oppervlakte van Estrich vloerelementen vormen een goede ondergrond voor vele soorten vloerbedekking zoals keramische tegels, vloerbedekking van textiel of parket (tot max. 10 mm dik). Bij een oneffen vloer en grote niveauverschillen kan men egaliseerkorrels aanbrengen. Deze elementen hebben afmetingen van 1500 x 500 mm en wegen slechts 18 kg.

Producent (leverancier)
Fels b.v.
Postbus 3
8792 Desselgem
Tel.: 024 60 30 03

Geen opmerkingen:

Een reactie posten