Search through the Arch-I-nfo database:

Prefab breedplaatvloeren (Predal)

Betonnen breedplaatvloeren worden gebruikt voor tussenvloeren waarbij een grote overspanning is vereist.

Voorbeeld: ABE-platen van Verhelst n.v.

Het zijn in feite halfgeprefabriceerde betonvloeren (breedplaatvloeren).

Wanneer bij het bouwen van een woning, appartementsgebouw of kantoorgebouw een monoliete betonvloerconstructie voorzien wordt, is het aangewezen om ABE-platen te gebruiken.
Deze 5 cm dikke platen, waarin de volledige bewapening van de vloerplaat is ingestort, maken deel uit van de volle vloerdikte. Deze laatste wordt op volle dikte gebracht door ter plaatse beton op te storten. Het plaatsen van vloerbekisting is dus overbodig. De onderzijde van de platen is glad en de afwerking van het plafond blijft eenvoudig of wordt zelfs overbodig.

Het gebruik van breedplaten is een zeer snelle uitvoeringsmethode, zowel op vlak van de ruwbouw, als op vlak van de afwerking.

Productieproces
Maatvoering: Het gebruik van een reuzenplotter, die alle afmetingen, uitsparingen, elektrodozen enz., op ware grootte tekent op de bekistingstafels.
Bekisting: Pasplaten en uitsparingen worden uitgevoerd met afgeschuinde boorden, identiek aan het profiel van de langszijde van de platen.
Inoliƫn: Het gebruik van een automatisch inoliesysteem moet het uitzicht van de onderzijde uniformiseren.
Robotten: Zij plaatsen de wapening op de juiste plaats, met de juiste tussenafstanden.
Betonneren: Gebeurt met een automatische betonstorter, die de dikte en de betondekking garandeert en constant houdt.
Verhardingskamer: In deze ruimte wordt er zomer-winter voor gezorgd dat het beton verhardt in een constante omgevingstemperatuur, zodat de weerstand bij het ontkisten voldoende hoog is. 
Ontkistingsmechanisme: Dankzij een ingenieus hakensysteem, kunnen de platen zonder vervormen ontkisten, zodat scheuren vermeden worden.

De tralieliggers geven tijdens het transport sterkte en stijfheid en zijn ideale aangrijpingspunten. Het is tevens mogelijk veel van het benodigde horizontale leidingwerk in de vloer op te nemen.

Producent (leverancier)
Verhelst n.v.
Stationsstraat 30
8460 Oudenburg
Tel. 059 25 50 50
Fax: 059 26 89 87
Website: www.verhelst.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten