Search through the Arch-I-nfo database:

Stijve drukvaste vloerisolatie

Deze isolatie bevindt zicht in de vloer van de gelijkvloerse verdieping. Deze vloer staat in contact met de ondergrond.

Het thermisch comfort stijgt aanzienlijk terwijl het energieverbruik daalt door het kleinere warmteverlies. Het risico op condensatie is praktisch uitgesloten. Bij vloerverwarming is vloerisolatie overigens een must en als onderlaag is de drukvaste isolatie de ideale isolatieplaat.

XPS (geëxtrudeerd polystyreen) van Vebofoam
Vebafoam heeft het ATG-kwaliteitsattest en het is tevens recycleerbaar en geproduceerd volgens hedendaagse milieunormen.
De hoge drukweerstand en de uitstekende vochtigheid van Vebofoam maken het product bijzonder geschikt als isolatie onder de meest voorkomende vloertyps:
- tegelvloeren op chape
- natuursteen in mortelbed
- houten vloeren (onder- of bovenzijde)
- kruipruimten (boven of onder de welfsels)
- beton- en indrustrievloeren

Plaatsing
- Op een effen en propere ondergrond, in één of twee lagen.
- Langsheen de muur een soepele plint- of rand- isolatie voorzien tot op de afgewerkte vloerhoogte.
- Tussen isolatie en chappe is het aan te raden een folie te leggen om insijpeling van beton- of chappe-vocht langsheen de voegen te voorkomen.

De platen in geëxtrudeerd polystyreen hebben een gesloten cellenstructuur en standaard hebben ze een gladde huid. Ze hebben een hoge isolatiewaarde, uitstekende vochtbestendigheid, hoge drukweerstand en zijn dus goed bestand tegen vervorming, moeilijk ontvlambaar, zelfdovend, planten, wortels, schimmels en bacteriën hebben er geen vat op en insecten en knaagdiern lusten het niet.

Voorzorgsmaatregelen
Vebofoam mag niet lang blootgesteld worden aan direct zonlicht en mag niet afgedekt worden met zwarte folie, daar bij direct zonbestraling, hoge temperaturen kunnen ontstaan onder de folie en aldus de kwaliteit van de platen in het gedrang wordt gebracht. De platen worden best vlak gestapeld op een effen ondergrond en niet in nabijheid van open vuur of warmtebronnen. Vebofoam is niet bestand tegen oplosmiddelen en solventen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten