Search through the Arch-I-nfo database:

Zonnewerend dubbel glas

Zonnewerend glas wordt toegepast bij grote massa's ramen waar het noodzakelijk is om in de zomer de warmte en schadelijke stralingen tegen te houden.

De nieuwe generatie selectief zonwerende beglazing bieden een vrijwel neutraal aspect. Zowel in aanzicht als in doorzicht zijn ze qua esthetiek (reflectie, kleur,…) sterk vergelijkbaar met gewoon dubbel glas. Gecombineerd tot hoogrendement isolatieglas (lage U-waarde), zorgt dit type beglazing voor een ideaal klimaat en comfort tijdens de 4 seizoenen.

Climaplus 4S van Saint Gobain
Het Climaplus 4S is een hoogrendements-isolatieglas voorzien van een neutraal zonwerend laagje, dat het zichtbare licht praktisch ongestoord laat. Dit laagje verzekert dat de beglazing niet alleen in de winter, maar ook in de tussenseizoenen en in de zomer een optimaal comfort biedt.

's Winters heb je een hoog thermisch isolatievermogen, dus geen koudestraling, maar warmte tot tegen het glas. Dit is energiebesparend en milieuvriendelijk. Dit met een maximaal behoud van een overvloedig, natuurlijk licht (het zonwerend laagje werkt hoofdzakeljk op de onzichtbare stralen).

's Zomers zorgt het glas voor een veel aangenamer klimaat in het interieur en vermindert de inval van warmtestraling. Tevens wordt u ook beter beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Je kan vollop genieten van het zonlicht maar dan met een minimum aan negatieve effecten van oververhitting.
In de tussenseizoenen geniet men van beide voordelen van in de winter en in de zomer.
De uitzonderlijke voordelen van de Climaplus 4S kunt u verder combineren met veiligheidsglas (Climaplus 4S Protect) of geluidsisolerend glas (Climaplus 4S Acoustic). Met de Climaplus 4S Silence vindt u de 4 comfortfuncties, hoogthermisch rendement, zonbeheersing, veiligheid en geluidsisolatie, in één topproduct verzameld.

Producent (leverancier)
Saint-Gobain Glass (Benelux)
Rue des Glaces Nationales 169
5060 Sambreville
Tel.: 0800 90 80 0
E-mail: glassinfo.be@saint-gobain-glass.com
Website: www.saint-gobain-glass.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten