Search through the Arch-I-nfo database:

BIM oplossingen voor de bouwsector

BIM is de oplossing voor alle bouwbedrijven. Niet alleen in de toekomst, nu het begint vandaag en is al voor een ruime tijd bezig.

Tal van bouwfirma's over de hele wereld gebruiken het al. Wacht dus niet te lang om het BIM-systeem uit te proberen zodat je de boot niet mist.

Alle bouwfirma's zouden zich moeten realiseren dat BIM oplossingen en software het bouwproces efficiĆ«nter maken. Alle software die deze standaard ondersteunt kunnen onderling gelinkt worden aan elkaar. BIM kan de berekeningen, de tekeningen en nog zoveel meer bevatten. Externe firma's kunnen gemakkelijk tekeningen en berekeningen uitwisselen en aan elkaar linken. Er kan een controle uitgevoerd worden op de sterkte van de constructie tijdens het ontwerp met, zo heet dat dan, een clash controle nadat het definitieve uitvoeringsplan getekend is.

Er wordt volledig in 3D getekend waar dan 2D-plannen kunnen uitvloeien. Ook nacalculatie wordt zo een koud kunstje. Er wordt gewerkt met 1 hoofdbestand waar oneindig veel randsoftware of randbestanden kunnen aan gekoppeld worden.

Een aantal programma's die met BIM werken:
AutoDesk Revit
SCIA Engineer

Natuurlijk dient hiervoor wat kennis verworven worden. Een investering in kennis die zeker zal opbrengen.

Je kunt klein beginnen met bijvoorbeeld 1 project en daarna langzaam uitbreiden.

Meer over BIM oplossingen:
IFC-bestanden als een BIM oplossing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten