Search through the Arch-I-nfo database:

Sterkteklasses van constructiestaal

Bij het vervaardigen van staal voor staalconstructies zijn er een aantal zaken die de sterkte-eigenschappen van het staal kunnen beïnvloeden. Zo ontstaan verschillende soorten staal elk met hun eigen sterkte eigenschappen. Er bestaan staalsoorten die meer buigspanning kunnen opvangen. Andere staalsoorten zijn dan weer brozer.

Constructiestaal, wordt ook vaak gewoon staal genoemd en wordt vooral gebruikt bij statische constructies. Zo heeft constructiestaal een koolstofgehalte van maximaal 0.25% afhankelijk van de chemische samenstelling en de toepassing van het materiaal. Voor deze contstructiestaalsoorten onderscheiden we S235, S275 en S355. Deze staalsoorten volgen de kwaliteitseisen volgens de Europese Standaard EN 10025. Daarbuiten zijn er natuurlijk nog tal van staalsoorten die andere normen hanteren maar die dan ook buiten Europa dienen te worden gebruikt.

Als u de exacte verschillen wilt weten tussen de 3 soorten constructiestaal, dan raden we u aan om eens op de website van Tosec.nl een kijkje te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten