Search through the Arch-I-nfo database:

Grote ramen schoonmaken van grote gebouwen

Veiligheid voor alles.

Bescherming tijdens het werken en het schoonmaken van ramen is onontbeerlijk!

Een aantal oplossingen:

Veiligheidsgordels met riemen, veiligheid kabels of veiligheid apparatuur voor het werken op grote hoogte, moeten worden gebruikt als een bescherming tegen het vallen.

Met takels en mobiele apparatuur krijgt men toegang tot de vaste beglazing voor het reinigen, het onderhoud en reparaties van de ramen en gevels. Eens gemonteerd op de juiste plaats, kunnen ze worden gebruikt voor het uitvoeren van kleine bouwwerken (zoals het corrigeren van jaloezie├źn, het installeren van ramen, ...). De takels kunnen ook dienen als aanlevering van brandweermateriaal. De beschikbare opties zijn mobiele ladders gemonteerd op rails, aan de rand kan een wieg gemonteerd worden.

Opgehangen van aluminium ladder apparatuur voor de toegang tot de gevels bestaat uit een zwevende mobiele ladder op rails. De breedte van de ladder is 724 mm of 840 mm, en de totale lengte is maximum 25 m, afhankelijk van de vorm van het gebouw. De maximale veilige werklast (SWL) is 200 kg (dat komt neer op twee mannen en het apparaat zelf).

Er zijn nog een aantal alternatieven zoals onderhoudsgangboorden en schoonmaakbalkons.Geen opmerkingen:

Een reactie posten