Search through the Arch-I-nfo database:

Belgische architect droomt van boerderij in new york


Als het van de Belgische designer en architect en designer Vincent Callebout (32) afhangt, wordt zijn 'Dragonfly' d oplossing om aan land- en tuinbouw te doen in grootsteden overal ter wereld. Hij ontwierp een 600 meter hoge constructie die precies zou passen op het Roosevelteiland in New York. Voor dit ontwerp liet de jonge Belg zich inspireren dor de vleugel van een libel. Nu wonen er 3,1 miljard mensen in grootsteden, in 2025 zullen er dat 5,5 miljard zijn. Om zo'n massa te kunnen voeden, heb ik de 'Dragonfly' ontworpen.

Verdeeld over 132 etages vind je er vee en gevogelte en dan blijft er nog genoeg ruimte over om 28 verschillende gewassen te telen. In de constructie is overigens ook plaats voor kantoor- en flatgebouwen. Op elke etage is plaats om een moestuin aan te leggen.

Volgens Callebout kan zijn 'Dragonfly' in de eigen energiebehoeften voorzien. In de winter draait het ontwerp op zonne-energie en in de zomer zorgen de planten voor natuurlijke airco. De Belg haalde eerder al het wereldnieuws toen hij voorstelde om drijvende steden te bouwen die ook volledig selfsupporting zouden zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten