Search through the Arch-I-nfo database:

Roestgevaar bij staalskeletgebouwen tegengaan

Brandex platen romdom een stalen kolom
Brandwerende platen van Brandex
Bij het toepassen van stalen geraamten voor gebouwen komt een nadeel naar boven in de vorm van roest bij ingemetselde en op andere wijze beklede stalen delen van het geraamte.

Dit gevaar van roestvorming is geheel denkbeeldig want juist omdat het staal bekleed is wordt het staal beschermd tegen roest door vocht of gassen. Een bekleding beschermd het staal dus tegen roestvorming. Dit wordt bevestigd door de vele waarnemingen die gedaan werden bij het afbreken van staalskeletgebouwen die al meer dan 40 jaar oud zijn. Het hoeft natuurlijk niet vermeld te worden dat de bekleding op een deskundige wijze dient uitgevoerd te worden zodat er geen waterzakken of andere gebreken kunnen ontstaan.

Met gipskartonplaten van bijvoorbeeld het merk Gyproc kunnen al een hele goede bescherming bieden tegen roestvorming en brand.

De stalen profielen worden over het algemeen ook beschilderd met een verflaag die roestvorming voorkomt en desgewenst kan het profiel zelfs van een brandwerende verflaag worden voorzien. Dit alles samen met het uit-bekleden van de profielen met gipskartonplaten zijn de stalen profielen perfect beschermt tegen roestvorming en zelfs brand.

Gerelateerde onderwerpen:
Bescherming van het ijzer tegen de roest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten