Search through the Arch-I-nfo database:

Arduin, blauwe hardsteen

Meer dan 60% van de Belgische Blauwsteen is afkomstig uit de Henegouwse groeve. Dit is evident als je weet dat deze natuursteen voor alle doeleinden kan gebruikt worden. Men zou bijna een huis kunnen zetten in blauwe steen. Blauwsteen is een afzettingsgesteente. Daarvoor heeft deze een heel eigen karakter. Bijvoorbeeld de grote hoeveelheden fossielen en de gelaagdheid. Men zou hem kunnen omschrijven als een levende steen. Een van zijn grootste troeven is dat deze steen zich op alle mogelijke manieren laat bewerken, bijvoorbeeld: polieren, verzoeten, ciseleren, boucharderen,...

Belgische blauwsteen is voor zowel buitenafwerking als binnenafwerking geschikt. Deze steen biedt een
onbeperkte mogelijkheid aan gebruik bijvoorbeeld: dorpels, omlijstingen, vloeren, keukens zelfs geschikt voor badkamers.

Naast de Belgische blauwsteen bestaat er ook nog blauwe steen uit Ierland & China.

De blauwe steen wordt als een edel bouwmateriaal bij uitstek gebruikt voor nagenoeg alle grote architecturale projecten uit het Belgisch patrimonium:
- Het Heizelpaleis
- Het Sainte-Waudru college in Bergen
- De Brusselse Grote Markt
- De Dom van Brugge

De blauwe steen wordt als een edel bouwmateriaal bij uitstek gebruikt voor nagenoeg alle grote architecturale projecten uit het Belgisch patrimonium zoals het halve eeuwfeest paleis.

Meer over arduindorpels in blauwe hardsteen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten