Search through the Arch-I-nfo database:

AutoCAD alternatieven voor een goedkope prijs en zelfs gratis.

AutoCAD is de leider in tekensoftware en digitale tekeningen. Maar deze professionele software heeft zo zijn hoge prijs die men dient te betalen als men ermee wil werken. Daarom zochten we naar alternatieven voor AutoCAD die een veel minder hoge kostprijs hebben. We vonden zelfs een gratis teken programma die sterk gelijkt op AutoCAD. Een een groot pluspunt bij al deze programma's is dat ze veel rapper laden en meestal rapper werken dan de originele AutoCAD en bovendien zijn ze veel goedkoper.

TurboCAD logoTurboCAD
Dit is een goed alternatief voor de goedkope prijs van 150 euro. Een minpunt is dat deze software niet echt op AutoCAD gelijkt.
website: www.imsidesign.com

DesignCAD
Een lichtgewicht onder de tekenprogramma's. Je kan een 30 dagen demo versie uitproberen.
website: www.comeplan.be
BricsCAD logo

BricsCAD
BricsCAD ondersteunt de dwg-bestanden, en men kan in 2D en 3D ontwerpen voor een zeer lage kostprijs.
website: www.bricsys.com

DraftSight
Dit is een volledig gratis AutoCAD alternatief. Het heeft het uitzicht van AutoCAD 2006 maar het programma kan overweg met alle nieuwere dwg-bestanden zoals dwg 2010, dwg 2012 en dwg 2013. Het enige wat je moet doen om dit gratis programma te gebruiken is u laten registreren. Een minpunt is dat je niet kan ontwerpen in 3D.
Website: www.3ds.com/products-services/draftsight/download-draftsight/

NanoCAD
NanoCAD is kan gedownload worden in de gratis versie, de plus en de pro versiei. De gratis versie laat je DWG bestanden bekijken en bewerken als ze in 2D zijn getekend.
Website: nanocad.com

ProgCAD
Dit is nog een goed alternatief voor AutoCAD gemaakt door ProgSoft.
Website: http://www.progesoft.com

ZWCAD
Dit programma is was een 'clone' van AutoCAD, met alle functies die de originele AutoCAD bezit. Voor de Pro versie betaalde je zo'n 750 euro. Voor de standaard versie rond de 600 euro. Je kon een demo versie voor 30 dagen uitproberen. Deze was zeker de moeite waard om te proberen. Spijtig genoeg is het bedrijf dat dit programma ontwikkelde er niet meer en is dus ook dit programma niet meer beschikbaar. Jammer want het was een goedkope, snelwerkend alternatief met bijna alle functionaliteiten aan boord die ook AutoCAD heeft.
website: www.zwsoft.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten