Search through the Arch-I-nfo database:

Vogelschroot voor aan de gootzijde van uw woning

Vogelschroot is een plank die voor de muurplaat is geplaatst op een wijze dat ze ondersteuning biedt voor de dakbedekking zoals dakpannen en golfplaten. Vogelschroten worden heel vaak gebruikt bij daken die niet voorzien zijn van goten, maar ook daken met goten kunnen er mee uitgerust worden zoals daken met golfplaten. Vogelschroot verhindert het binnendringen van vogels en ongedierte zoals muizen en ratten. Deze dieren krijgen dankzij de vogelschroten geen kans om nesten te maken in uw woning.

Soorten vogelschroten
De vogelschroten zijn tegewoordig in vele formaten te verkrijgen. Zo heb je aluminium platen die bovenaan een uitsnede hebben volgens de vorm van de golving van tal van golfplaten. Bij een golfplaten dak dient er soms nog verluchting zijn net onder het dak, daarom zijn er ook geperforeerde profiel-vogelschroten te koop. Zo kan de lucht er nog door maar vogels en ongedierte kan er niet doorheen. Vroeger werden vaak houten vogelschroten gebruikt die diende men dan zelf uit te zagen volgens de golving van het dak.

Borstel vogelschroten
Tegenwoordig zijn er vogelschroten die er uitzien als borstels met 1 rij ribben. Deze ribben kunnen dan overgeplooid worden tot tegen de onderkant van de dakpannen. Onderaan de borstel heb je een vast stuk met gaten in om deze op de boordplanken van het dak vast te schroeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten